Je bekijkt nu De Krom Booms Sloot

De Krom Booms Sloot

De Krom Booms Sloot. Ik verbaas me steeds weer over het naambordje. Krom Booms Sloot. Kromboomsloot lijkt zoveel logischer, maar het is wel een van de mooiste, pittoreske grachten van onze buurt, nee, van deze stad.

Dit bericht heeft 2 reacties.

  1. Roos

    Staat het er echt wel zo? De officiële naam is sinds (?) Krom Boomssloot. De gracht is vernoemd naar de 16e-eeuwse scheepsbouwer en burgemeester Cornelis Pietersz Boom.

  2. Als ik deze straat niet 1000 keer gelopen heb in mijn leven… Nooit geweten, Krom-Booms-Sloot. Nu bijna 70 hoor het voor het eerst.Het Booms, zal meerfout zijn voor bomen, die vroeger op de sluizen aan de sluisdeur vast zaten. Op de Sint Antoniesluis kun je dat nog steeds zien. De sloot zal sluizen gehad hebben met kromme bomen, en is hiernaar vernoemd. En tja, als jongetje opgegroeid in de buurt, wij zeiden ook altijd Kromboomsloot, zonder S. En even dit, ik woon al 8 jaar in Thailand, mijn stad nooit vergeten.

Geef een antwoord