Je bekijkt nu † Martin van de Velden

† Martin van de Velden

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Mensen
  • Bericht reacties:0 Reacties
Nik Tijger, eigenaar van Café De Kroegtijger, schreef over zijn vriend Martin van de Velden:
 
‘Toen wij ruim vijf jaar geleden café de Kroegtijger aan het verbouwen waren om open te kunnen, sprak ik Lorenzo, een gabber die met familie al zo lang ik weet onderneemt in de Nieuwmarktbuurt.
Er was namelijk veel overlast geweest door de eigenaren en hun bezoekers van het tijdelijke café vóór ons, van geluid en fietsen die maar overal neergepleurd werden. Als ik geen aso geplaatste fietsen naar binnen gegooid wilde hebben, was het zijn goede raad om even te gaan praten met de overbuurman Martin van café De Zon.
 
Ik was er voor Ajaxwedstrijden met vrienden al -tig keer geweest, maar ik kende Martin niet persoonlijk. Ik vertelde hem dat ik tegenover hem op de Zeedijk een café ging beginnen. Samen met twee vrienden van me. Café de Kroegtijger en dat ik liever geen fietsen naar binnen gegooid wilde hebben.
 
Het werd een goede binnenkomer, het klikte meteen en Martin bleek bijna iedereen te kennen waar ik mee was opgegroeid. Zelfs mijn vader waar hij les van had gehad. Ik heb er die dag van 12:00 ‘s middags tot weet ik niet meer hoe laat gezeten. Het werd een onvergetelijke dag/avond en er zouden er nog vele fantastische volgen. In café De Zon, bij ons aan de bar en in de buurt.
 
Nu is hij er niet meer en laat hij zijn baby Michael, vriendin, broer en ouders achter. Mag mezelf ontzettend rijk voelen dat ik deze ras-Amsterdammer mijn vriend mocht noemen.
 
Wat hebben we gefeest en gelachen, tot het pijn deed.
 
Rust zacht Martin van de Velden, mooi mens. ❤️
 
Iedereen die deze fantastische man kende, wens ik heel veel sterkte.’

Geef een antwoord